Veel gestelde vragen

Wij hebben bijna geen ruimte, hoe lossen jullie dat op?

Vaak zien wij mogelijkheden op het terrein zelf. Hiervoor moeten wij uw vestiging bezoeken. Voor een autofotograaf is het makkelijk te beoordelen of een bepaalde locatie geschikt is of niet. Wij kijken naar lichtomstandigheden en ruimte en hoe dat overkomt op het totaalplaatje. Soms moeten er 2 auto's verzet worden om wat ruimte te maken. Verdere issues lossen wij op in de nabewerking, welke wij op maat voor u aanmaken en straks geheel geautomatiseerd zal verlopen.

Wij hebben een dealerholding met meerdere vestigingen, hoe krijgen wij alle foto's gelijk?

Wij zorgen dat er een fotografie protocol wordt geschreven waar medewerkers zich aan kunnen vasthouden. Dit betekent dat er een aantal beelden altijd terugkomen in de reportage, bijvoorbeeld alle exterieur foto's bij alle vestigingen op dezelfde hoogte en vanuit dezelfde hoek plus nog wat mooie detail foto's. Als we daar ook nog 8 mooie interieurfoto's aan toevoegen en voor alle vestigingen de juiste foto volgorde aanhouden ontstaat er een uniform geheel.

Wij hebben een compact camera van ongeveer 5 jaar oud en deze werkt nog prima, kunnen jullie deze ook zo instellen dat we hier professionele foto's mee maken?

Helaas, er zitten grenzen aan wat mogelijk is. Compactcamera's zijn goede camera's voor vakantiekiekjes. Veel instellingen zijn niet te wijzigen en daarnaast is het in- en uitzoomen abrupt en kan er moeilijk een foto met een mooie scherpte diepte gemaakt worden, die op de juiste plek scherp is. Daarnaast proberen fabrikanten alles zo klein mogelijk te maken, dus ook de sensor, en die bepaalt de kwaliteit van uw beeld. Wij werken met alles wat jonger dan 4 jaar is en voldoet aan onze kwaliteitseisen. Alleen zo kunnen wij de fotokwaliteit leveren die wij beloven. Wilt u weten of uw camera geschikt is? Stuur ons dan een mail of een app-je met het merk en type, dan zoeken wij uit of deze geschikt is.

Wij hebben een ruimte binnen waar wij een fotohoek hebben gemaakt, maar zijn niet tevreden over de kwaliteit, wat kunnen jullie hier aan doen?

Wij komen regelmatig fotohoeken tegen die niet juist zijn uitgelicht en waar apparatuur verouderd is. Met een aantal aanpassingen zorgen wij ervoor dat u daar ook professionele foto's gaat schieten. Met een juiste nabewerking wordt het beeld nog verder verbeterd.

Het klinkt allemaal veelbelovend, maar hoe kunnen wij ervoor zorgen dat wij deze foto kwaliteit behalen en houden?

Ten eerste is het belangrijk dat we leergierige cursisten krijgen die fotografie leuk vinden en die het verschil willen maken. Zelfs als een cursist nog nooit een spiegelreflex camera heeft vastgehouden, brengen wij de boodschap helder over. Wij stellen de camera's natuurlijk opnieuw in en maken het proces van fotografie tot upload zo simpel en snel mogelijk.

Het gaat zeker erg veel tijd kosten om te fotograferen?

Het tegendeel is waar. Met onze aanpak zult u zien dat je in minimale tijd maximaal foto resultaat hebt. Wij streven naar een 8 minuten per auto tijd. Hier zit het verrijden van de auto al bij in.

Wij hebben gehoord van een polarisatie filter om reflecties te verminderen, is het verstandig deze te bestellen?

Wij kunnen u leren deze goed in te zetten en de reflecties te minimaliseren. Vraag ons altijd even welk type de beste voor u is, er is een hoop kwaliteits verschil en de duurste is lang niet altijd de beste.

Wij fotograferen met een telefoon, is dit nadelig?

Ja! Ook al hebben telefoons tegenwoordig goede camera's, auto's fotografeer je het beste met een DSLR spiegelreflex camera, vooral als je scherpe foto's bij slecht licht wilt en veel detail van gebruikte materialen wilt hebben in het beeld, in fotografie heet dat een 'crisp' beeld schieten. Money shots! Telefoons zijn om te bellen en te app-en, het leidt te veel af van hetgene waar je mee bezig bent: auto's mooi presenteren! Heb je ooit iemand zien bellen met zijn of haar spiegelreflex camera? Juist om uniformiteit en constante kwaliteit te waarborgen werken wij met Canon spiegelreflex camera's die wij speciaal instellen voor autofotografie. Deze instellingen worden gedaan in het hart van de camera en zijn blijvend. Daarom garanderen wij ook een korte tijd per fotografie serie.

Wij willen onze naam en ons logo beter naar voren laten komen, kunnen jullie ons helpen?

Wij zullen u ten allen tijde helpen om de juiste uitstraling van u bedrijf naar voren te laten komen. U hoeft dit niet zelf te doen, als u ons de contactgegevens geeft van uw websitebouwer of huisstijlontwerper, dan pakken wij dat voor u op. Wij zorgen voor net dat beetje extra wat uw klanten zullen herkennen en onthouden. Wij zullen dit automatiseren in uw systeem.

Wij vinden het lastig om onze auto's altijd op precies dezelfde manier te presenteren qua hoogte en positie, hoe kunnen wij dit verbeteren?

Goeie en belangrijke vraag. Om uniformiteit te waarborgen zullen wij een statief op maat leveren, in samenspraak met u zullen we deze op de juiste hoogte instellen. Tevens kunt u bij ons een mat bestellen welke onder de auto gelegd kan worden, waardoor het oprijden van de auto in de juiste positie een fluitje van een cent wordt. Deze mat kan zelfs besteld worden met het logo van uw bedrijf!

Wij hebben altijd de zon op ons pand staan, is dit nadelig?

Dit hoeft absoluut niet het geval te zijn, zon kan juist heel mooi werken in het beeld, alleen moet u even weten hier mee om te gaan. In onze nabewerking, welke wij op maat voor u aanmaken, gebruiken wij ook speciale filters om zo het effect van de zon interessant te maken. Hieronder een paar interieur foto's van auto's in de zon.

WEB-ZON.jpg